"Tervezzünk, gondolkodjunk, imádkozzunk, hogy az advent folyamán az Úr Jézust teljesen tudjuk beengedni az életünk árnyoldalaiba is..." (fr. Böjte Mihály ofm) Folyt. cikkek,írások rovatban.
Elérkezett a megállás ideje. Szakítsatok időt, hogy előítéletek nélkül, jóindulattal tekintsetek egymás arcába…

hogy segédkezet nyújtsatok a szükségben szenvedőknek.
Szakítsatok időt az imára, hogy beszéljetek Istennek

önmagatokról, hogy megtapasztaljátok áldó kezének édes jóságát.” (fr. Böjte Mihály ofm)
Dátum
Olvasd el!
Imádság
Készület
ADVENT
1.VASÁRNAPJA
Iz 2,1-5 Rajta, menjünk fel az Úr hegyére! "Legyetek éberek, mert nem tudjátok, mikor érkezik az Úr!" Elkészítjük adventi koszorúnkat, méltó helyre tesszük, imádkozunk.
11.29. hétfő Iz 4,2-6 Az Úr dicsősége lesz nekik a tető és a sátor Átgondolom: Hogyan várom Jézus Krisztust? Ki nekem Ő? Elkészítem az adventi tennivalók listáját, időbeosztásomat.
11.30. kedd
Szent András apostol
Iz 11, 1-10
Az Úr lelke nyugszik rajta
Napközben is elolvasom a napi szentírási részt. Rendet teszek a környezetemben.
12.01.szerda Iz 25,6-10a Itt van az Úr, benne reménykedtünk. Mi az akadálya az Istennel való bensőséges kapcsolatomnak? Kitűzöm a szentgyónásom időpontját.
12.02 csütörtök Iz 26,1-6 Az Úr örökké megmaradó szikla Visszaemlékszem arra, amikor az Úr szikla volt számomra. Törekszem Istenem jelenlétében maradni.
12.03. péntek
Xavéri Szt. Ferenc
Iz 29,17-24 Azon a napon a vakok szemei látni fognak Imádkozom a haldoklókért és a hitükért üldözést szenvedőkért. Észreveszem a környezetemben a rászorulókat, igyekszem segíteni.
12.04. szombat Iz 30,18-26 Az Úr megkönyörül azon, akit szeret Imádkozom azokért, akik eltávolodtak Jézustól. Apró meglepetéssel megkeresem azt, akinek senki sem ad ajándékot.
A Margit krt-i ferences testvérek és munkatársaik jóvoltából.